keskiviikko 30. tammikuuta 2019

Shake it off

Työporukalla baarissa, eihän se voi päättyä huonosti? Kaikilla on kivaa ja aikuisessa porukassa kaikki osaavat käyttäytyä. Niinhän sitä luulisi.
Valitettavan usein, erityisesti miesvaltaisilla aloilla, aikuisista miehistä tulee hormonihuurteisia murkkuikäsiä (sanookohan kukaan enää noin? :D). Luulin että jätin teinivuodet taakse jo 6 vuotta sitten. Teinivuosien pakettiin kuuluu mm. lukioaikainen poikaystävä, ekat kännit, innostus ensimmäisen kerran baariin menemisestä, autolla ajamisen opettelu, identiteettikriisi "kuka haluan olla, kun kasvan isoksi?" ja omilleen muutto ja itsenäistyminen.
Eli oletettavasti kaikki ovat kokeneet samat asiat ja osaavat käyttäytyä.
Ei, kyllä perjantai-illat on täynnä afterworkistä nauttivia (mies)työläisiä jotka sormukset sormessaan yrittävät tulla liian lähelle eivätkä meinaa uskoa kun sanot että ei kiitos tanssin mielummin yksin.
Mikä on kun ei baariin asti edes pääse ennen kuin saat porukan ainoana naispuolisena henkilönä kuulla olevasi "tyttö". Et edes itse käytä vastaavaa termiä muista kuin parhaista kavereistasi. Mikä antaa miehille oikeuden ensin kutsua sinua ensin lapseksi ja sitten roikkua kiinni kuin pedofiilitakiainen.
Juttelin yhden parhaan kaverini kanssa asiasta ja heilläkin (miesvoittoinen ala) on käynyt vastaavaa, tosin tytötelty 40+ vuotiaitakin, että ehkä siinä mielessä olin onnekas. Ensimmäisen kerran herätän feminismin piirteitä itsessäni. Vaikka kannatan enemmän tasa-arvoa ja sekä miesten ja naisten oikeuksia, suorastaan näen punaista kun työpaikalla halvennetaan naisia.
Tämä ei ole yksi eikä kaksi tapausta, vaan joka päiväinen ongelma. Milloin miehet uskovat, että vaikka he haluaisivat, että heissä roikutaan, heillä ei ole oikeutta tehdä niin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Join a pole competition they said, it'll be fun they said

Ja niin se olikin!! Aamulla lähti suunta kohti Raumaa ja Walimon tankotanssikisoja. Eilen oli pakattu kasa eväitä ja kaikki tavarat kahtee...