sunnuntai 16. syyskuuta 2018

Some people dream of success while other people get up every morning and make it happen.

Kirjotan tätä aamuvarhaisella sunnuntaiaamuna. Aurinko nousee jossain kerrostalojen lomassa, kohta häikäsee. Olen aina herännyt helposti aamuisin. Jopa pitkän illan jälkeen nousen viimeistään kahdeksalta. On tietty rauhallinen hiljaisuus kun voi istua yksin sohvalla ja syödä aamupalaa tai muuten valmistella tulevaa päivää, ihan kaikessa rauhassa.



Aionkin tässä kumota iltapäivä- ja aikakausilehtien silloin tällöin kirjottamia väitteita, miksi iltavirkuilla on hauskempaa. Tulkintani perustuu omaan elämääni ja vertailen itseäni "aamuvirkkuna" ja yömyöhään valvovaa poikaystävääni "iltavirkkuna". Väittämät ovat täältä.

1. Iltavirkut ovat myös keskimäärin ulospäinsuuntautuneempia kuin aamuvirkut. - Ehkä, vaikea tässä vaiheessa todeta että kumpi meistä on enemmän ulospäinsuuntautunut, mutta itse en ainakaan sulkeudu!

2. Aamuihmisistä sanotaan että he ovat tunnollisempia. Tunnollisilla ihmisillä on taipumusta itsekuriin, valppauteen ja järjestelmälliseen toimintaan; näiden ominaisuuksien vastapainoksi iltavirkun elämä on siis todennäköisesti vähän rennompaa ja leppoisampaa kuin aamuvirkun. - Okei, tämän myönnän. Mutta en olisi näin hyvässä vaiheessa projektiani jos ei olisi itsekuria! Onneksi oma iltavirkkuni tuo elämääni hieman rennompaa fiilistä.

3. Iltavirkku on loistava ystävä, koska hän ei lannista fiilistä lähtemällä nukkumaan kesken illanvieton. - Hei, viimeksi viihteellä ollessani olin viimeisiä jotka lähtivät kotiin (ja heräsin aamulla ensimmäisenä)!

4. Iltavirkku on myös ihan paras puoliso, koska energiaa riittää jutusteluun – ja vaikka voikkareiden tekoon myöhään illalla (myös muille kuin itselleen). - Voi ne voikkarit tehdä illalla vaikka olisikin aamuihminen? Aamut nopeutuvat tällöin ja jää enemmän aikaa tehdä muuta!

5. Näkee kaikki parhaat tv-ohjelmat (ja saa syödä jääkaapin tyhjäksi tv:tä katsellessa, kun aamuvirkku kumppani on jo mennyt petiin). -Tämän myönnän myös, mutta onneksi on Netflix jota voi katsoa aamulla myös kun toinen ei ole vielä herännyt. Jos oltaisiin samassa unirytmissä, niin kumpikaan ei voisi "omia" telkkaria.

6. Saa paljon aikaan, koska päivä jatkuu pitkään. - Täysin turha kommentti, itse olen (varsinkin viikonloppuisin) syönyt aamupalan, käynyt salilla, suihkussa ja syömässä lounasta kun iltavirkkuni vasta heräilee.

7. Iltavirkku on tutkimusten mukaan aamuvirkkua keskimääräistä luovempi. - Ei pidä paikkansa, ainakaan meillä.

8. Saa puuhastella rauhassa omiaan, koska iltaisin ja öisin eivät ylimääräiset äänet ja ihmiset häiritse keskittymistä. - Mitä juuri kirjoitin postaukseni alussa??? Iltavirkuilla ei ole tietoakaan aamujen hiljaisuuksista.

9. Näkee tähtiä – ja hyvällä tuurilla myös eläimiä, joiden näkemisestä aamuvirkut voivat vain haaveilla. - Auringonnousu ja aamun sininen hetki ovat hienompia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Join a pole competition they said, it'll be fun they said

Ja niin se olikin!! Aamulla lähti suunta kohti Raumaa ja Walimon tankotanssikisoja. Eilen oli pakattu kasa eväitä ja kaikki tavarat kahtee...