lauantai 11. elokuuta 2018

"Vegetarians are killing the rainforest."

Tänään tuli vietettyä erittäin virkistävä aamu. Mentiin parin kaverin kanssa klo 10 myöhäiselle aamupalalle Roots-nimiseen pieneen kahvilaan. Kaikki ruoka siellä on täysin vegaanista, ja vaikka en itse ole pelkän pupuruoan perään, se oli jopa hyvää! Vaihtelu toi mielenkiintoisia kokemuksia, tuli maistettua scrambled tofua, chia vanukasta ja vihreetä smoothieta. Paikan ainoa miinus tuli siitä, että melkein kaikkeen oli laitettu pähkinää tai mantelia, jota en allergian vuoksi voi syödä. Tämä onkin yksi syy, miksi en ole edes lähtenyt harkitsemaan vegaanisuutta yms. koska allergiat estävät monipuolisen syömisen.

Kuitenkin rupesin pohtimaan ajatuksia vegaanisesta ruoasta noin yleensä.
Vegaaneissa (ihmisinä) yleisesti ei ole mitään vikaa ruokavalionsa takia mutta kuten kaikissa ääriaatteissa (myös esim. feministit) on ärsyttävät puolensa. Yleensä tälläisiin kuuluu ylikorostaminen ja kuinka "kaikkien" pitäisi olla samanlaisia eikä edes suvaita nähdä asian kääntöpuolta. "Kaikilla" ei ole samat näkemykset asioista. Näkemykset eivät myöskään johdu siitä etteikö olisi tietoinen asiasta. Myönnän, etten tiedä vegaanisuudesta muuta kuin yleisidean, ei mitään eläinperäistä. Näkemykseni asiaan on, että tämä on vain tämän hetkinen muoti-ilmiö joka vaihtuu sitten kun ihmiset keksivät toisen asian. Kohta puhutaan varmaan ruoista joita ei saa syödä koska ne vievät eläinten ruuan. Ääripäissä on puolensa.

Miksi sitten joidenkin ihmisten on mahdotonta ymmärtää, että joku toinen ei usko samoihin arvoihin kuin itse? Vastaavanlaisista konflikteista on aloitettu isompiakin sotia ja soditaan edelleen. EN sano että vegaanisuus on pahinta enkä halua mitään lehmäntappajaleimaa, mutta se että äärivegaanit eivät voi jättää rauhaan kun syön hyvää pihviä on jo hieman rasittavaa. Enhän itsekään saarnaa heille miten prosessoitua heidän ruokansa on?

Oli miten oli, antaa kaikkien syödä mitä tahansa ruokaa haluavat. Asiaan liittyen, kukaan ei siis ole tullut tuputtamaan minulle vegaanisuutta. Kaikki ystäväni jotka ovat vegaaneja pitävät asian enemmänkin omana tietonaan, mutta tiedän ihmisiä keiden kanssa saisi aikaan hyviäkin väittelyitä vegaaniudesta. Voisin itse korkeintaan pitää yhden kasvisruokapäivän viikossa mutta en sen enempää. Onneksi on lauantai niin voi syödä hieman erilaisen aamupalan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Join a pole competition they said, it'll be fun they said

Ja niin se olikin!! Aamulla lähti suunta kohti Raumaa ja Walimon tankotanssikisoja. Eilen oli pakattu kasa eväitä ja kaikki tavarat kahtee...