lauantai 24. helmikuuta 2018

Ruokapäiväkirja osa 1 - Lohiavokadosalaatti

Lauantain kunniaksi päätin että on aika tehdä jotain hyvää ruokaa. Lohisalaatti jotta illalla voi herkutella hyvällä omatunnolla, lauantai on viikon herkkupäivä.

Ainekset:
300g lohta
2 avocadoa
3/4 kurkku
1/4 hunajameloni
1 dl auringonkukan siemeniä
1 dl kurpitsan siemeniä
salaattia
loraus oliiviöljyä
rasvatonta raejuustoa

Ostin valmiiksi lohifileesuikaleita niin säästin aikaa siinä. Pannulle 5-10 min ja samalla muut paloiksi.

Kirjotin ravintoarvot vertailun vuoksi ylös:
100g tai 1kpl
Lohi:
150 kcal
15 g proteinia
9,7 g rasvaa, josta
1,5 g tyydyttynyttä rasvaa
0,9 g suolaa

Avocado:
322 kcal
4,02 g proteinia
17,15 g hiilareita, josta
1,33 g sokeria
29,47 g rasvaa, josta
4 g tyydyttynyttä

Hunajameloni:
39 kcal
0,54 g proteinia
9,09 g hiilareita, josta
8,12 g sokeria
0,14 g rasvaa, josta
0,038 g tyydyttynyttä

Lyhyellä matikalla laskettuna (kun jakaa ruoan toisen henkilön kanssa puoliksi) annos sisältää:
- 583 kcal
- 44,72 g rasvaa, josta 6,71 g tyydyttynyttä
- 26,24 g hiilareita, josta 9,45 g sokeria
- 27,06 g proteinia
- 1,35 g suolaa

Näihin siis EI ole laskettu kaikkia salaatin ainesosia, vain eritellyt. Miksi? Koska salaatissa jokainen voi käyttää mielensä mukaan aineksia, lohi ja avocado ovat pääosassa ja vertailun vuoksi kiinnosti hunajamelonin ravintoarvot.

Nyt on syöty ja voidaan lähteä kävelylle, koska jos ette ole huomanneet, ulkona on UPEA (ja kylmä) sää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Join a pole competition they said, it'll be fun they said

Ja niin se olikin!! Aamulla lähti suunta kohti Raumaa ja Walimon tankotanssikisoja. Eilen oli pakattu kasa eväitä ja kaikki tavarat kahtee...