torstai 25. huhtikuuta 2019

Once a year, travel someplace you've never been before.

7. Dieettiviikko sai päätöksen Riikassa. Pääsiäisloman kunniaksi lensimme kaverini kanssa käymään Baltiassa pitkäksi viikonlopuksi.

Yövyimme airbnb:ssä. Paikka oli saanut kehuja sivustolla ja host oli todella mukava. Asunto oli todella söpö yksiö, jossa oli mm. ikkunalauta joka suorastaan huusi kuvauksia. 



Hetken aikaa kun ihastelimme asuntoa (ja todistimme, että se oli siisti ennen kuin sotkemme sen) päätimme lähteä vanhaan kaupunkiin syömään ja katsomaan paikkoja. 

Riikan tuulisuus yllätti. Olin kyllä kuullut, että siellä tuulee, mutta en osannut arvata, että noin paljon! Sillalla kävellessä sai pidellä korvia tuulen puhaltaessa. 


Asuntomme oli juuri yhden pääsillan päässä, josta pääsi vanhaan kaupunkiin n. 15 min kävelyn päästä. Perjantaina oli aivan uskomattoman hieno sää muuten. 

Huomasimme heti, että kaikkialla oli jo täyttä siihen aikaan kun olimme menossa syömään. Pitkäperjantai sai paikallisetkin liilkeelle. Lopulta pääsimme yhteen aluksi pieneltä tuntuvaan ravintolabaariin istumaan. Taproom-nimisessä Jazz-ravintolassa oli alkamassa myös jonkun meille tuntemattoman ranskalaisen jazz-muusikon esitys, joten meillä kävi tuuri, että mahduimme syömään. Ruokalistalta valikoitui lohta ja lasi pinot grigiota.


Alkoikin olla nälkä ! Lohi oli äärimmäisen hyvää, hotkimme ruoan melkein sekunnissa. Maistoin jopa chiliä (josta pohdimme ensin, että onko se chili vai paprika), eikä ollut ollenkaan liian tulinen, vaikka vähän polttikin. Tulisuus huuhdottiin viinillä alas. Jälkkärille emme jääneet, vaikka tarjoilija kovasti yritti houkutella.

Sillalla matkalla kotiin huomasimme kuunsillan kanaalissa. Aivan törkeen hieno! Juuri sopivan sininen taivas vielä, ettei ollut ihan musta.


Kaupungin valot näkyivät vielä kirkkaina kun kävelimme kohti kämppää ja nukkumaan.

Lauantaina heräsimme aikaisin, koska tarkoitus oli mennä Free Walk - tourille.

Kiertokävely kesti n. 2 tuntia ja lähti St. Petersburghin kirkon edestä.


Kävely oli hyvin järjestetty, sitä piti paikallinen opas joka osasi kertoa tarpeeksi sarkastisesti, miten turisteja huijataan matkailunähtävyyksissä. Esim. Monet Riikan aukion rakennukset eivät ole aitoja, vaan kopiota, vaikka väitetään, että rakennukset on vain kunnostettu myöhemmin.

Kävelyn jälkeen lähdimme kohti food markettia, jossa söimme lounaan sen uudella ravintolakeskittymällä.


Kävimme ostamassa torulta ensimmäiset halvat mansikat (0.5kg 1.30e) ja menimme läheiseen puistoon (turistikohteen viereen) syömään ne. Matkalla tavattiin muutama paikallinen spurgu joiden mielestä oli hauskaa matkia meidän naurua ja sitten he tokaisivat ohi kävellessään meille jotain venäjäksi tai latviaksi.



Piknikiltä lähdimme shoppailemaan läheiseen ostoskeskukseen. Löysimme pian sport outletin ja olin taivaissa! Ostin uudet salikengät joiden ostoa olin lykännyt tarpeeksi. Kengät sain puoleen hintaan ja olisin ostanut myös ns. Jokapäiväkengät jos olisi ollut kokoa vastaavasta mallista jonka halusin.


Jos vielä käyn Riikassa, niin samaan outlettiin suuntaan ison matkalaukun kanssa.

Shoppailemasta lähdimme kiireesti käymään Riikan kansalliskirjastosta, josta airbnb hostimme oli antanut vinkin, että siellä olisi hyvät näkymät kaupunkiin. Kirjasto oli menossa kiinni, mutta pääsimme vielä sisään, kun kerroimme mitä tulimme sieltä hakemaan. Hississä sitten tapasimme oppaan, joka oli viemässä ryhmää ihmisiä korkeammalle, kuin muut asiakkaat hissillä pääsisivät ja tarjosi meille mahdollisuutta tulla mukaan. Pääsimme siis pikakierrokselle kirjaston huipulle.


Maisemat olivat hienot, vaikkakin ikkunat olivat täynnä pisteitä, joten kuvien otto oli hieman hankalaa. Jätetään ne siis kameraan tässä tapauksessa.

Kirjaston jälkeen kävimme kämpillä kirjaimellisesti nostamassa jalat ylös hetkeksi.



Eli vurossa oli se kuvaussessio, joka päätettiin heti kun astuttiin kämppään sisään. Hauskaa oli ehdottomasti, mutta kuuma tuossa tuli!

Auringon laskiessa lähdimme vielä käppäilemään vanhaan kaupunkiin, ja eksyttiin samalla uuden kaupungin puolellekin. Kun tuli pimeää, etsimme ravintolaa ja arvaten kaikki paikat alkoivat olla täynnä. Pääsimme vihdoin turustiravintolaan, jonka ruoka ei ihan ollut sitä mitä menussa sanottiin, mutta nälkään söi mitä vain.

Lopuksi viimeisen illan coctaileille ja nukkumaan. Aamulla oli aikainen herätys ja lähtö kohti Suomea. Samalla tuli nähtyä aivan upea auringonnousu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Join a pole competition they said, it'll be fun they said

Ja niin se olikin!! Aamulla lähti suunta kohti Raumaa ja Walimon tankotanssikisoja. Eilen oli pakattu kasa eväitä ja kaikki tavarat kahtee...