keskiviikko 25. heinäkuuta 2018

Strength doesn't come from what you do. It comes from doing what you thought you couldn't do.

Tankotanssi - täysin uusi laji mulle. Tuli kuitenkin kokeiltua sitä eilen ja oli ihan törkeen hauskaa! Sovittiin edellisellä viikolla pt:ni kanssa, että otetaan sellanen perus alottelijoiden tankotunti kokeiluun. Ohjeeksi sain että pitää olla mukana sekä pitkät että lyhyet housut - syykin selvisi tunnilla tarkemmin. Viikon verran kattelin tankovideoita netistä ja luin muiden blogeista kokemuksia ekasta tankotunnista. Summasummarum: Hauskaa ja haastavaa eikä mustelmilta selvitä.

Aluksi oli n. vartin verran lämmittelyä jonka aikana oli vähän sellane "voitasko alottaa jo?" olo (näin jälkikäteen todettuna että hyvä että lämmiteltiin kun voisi olla paikat kipeenä vielä enemmän jos ei). Sit ku vihdoi päästii tangolle ni alotettii iha perus tangon puolelta toisella "astuminen jalan heilautuksen avulla". Tää alko sujumaan liiankin hyvin verrattuna siihen kun piti tehdä koko ympyrä. Ensimmäiset oho-tilanteet tuli tällöin kun hyppäsin enkä "kaatunut". Kuulemman en ollut huonoin aloittelija!

Tässä vaiheessa oli jo ihan hyvä ote tangosta ja ainakin uskalsi kaatua ilman että pelkäsi tippuvansa, vaikka ei oikeestaan missään vaiheessa ollut sellaista oloa että kohta sattuu. Kovin korkealla ei kuitenkaan oltu :D Pyörähdyksistä kokeiltiin ainakin palomiestä, tuolia ja joutsenta. Joutsen oli näistä kaikista vaikein, mutta se saattoi johtua myös käsien hikisyydestä koska tätä kokeiltiin viimesenä.

Pyörähdysten jälkeen vaihdettiin sortseihin ja kokeiltiin seisomista tangolla. Aloitettiin roikkumalla ylhäältä käsillä, sitten kiedottiin jalat tangon ympärille ikään kuin lennettäisiin luudalla ja päästettiin kädet irti. Muutaman yrityksen jälkeen onnistuin! Tästä on jopa kuva todisteena. Onnistuneen seisontayrityksen jälkeen harjoteltiin istumista, joka ei sitten sujunutkaan yhtä hyvin. Muutaman kerran tuli pyllähdettyä alas tangolta kun reisissä ei ollut enää pitoa. Tässä siis oli muuten samanlainen asento kuin seisomisessa, mutta toinen jalka heilautettiin ns. risti-istuntaan toisen polven päälle niin että tanko jäi jalkojen väliin. Näytti paljon helpommalta kuin oli!

Olin tunnin jälkeen niin innoissani että rupesin katselemaan jo paikkoja missä voisi tutustua lajiin enemmän. Kirjotan tätä polvet ja reidet mustelmilla mutta ei haittaa sillä oli todella hauskaa kokeilla uutta lajia. Ehdottomasti jos tilaisuus tulee ja saan aikaseks niin lähden alottelijoiden tunneille!


Kiitos vielä Marika kuvien ja videoiden ottamisesta (ja koko tunnista ylipäätään)!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Join a pole competition they said, it'll be fun they said

Ja niin se olikin!! Aamulla lähti suunta kohti Raumaa ja Walimon tankotanssikisoja. Eilen oli pakattu kasa eväitä ja kaikki tavarat kahtee...