keskiviikko 27. kesäkuuta 2018

You don’t have to believe in yourself. Just believe in your personal trainer.

Maanantaina käytiin puistojumppaamassa. Piti olla vatsa-peppu -tunti, mutta sitten eräs ohjaaja meidän salilta ilmestyi puistoon ja kertoi, että ei löytynyt vetäjää siihen ja hän pitää kaikille cross-fit tunnin samalla teemalla! Empä ole ennen ollut cross fit tunnilla. Oli ihan hauskaa, lämmittelyn jälkeen aloitettiin vuorotelle minuutin välein 10 kyykkyä ja 10 vatsaa. Eli aina tasaminuutilla aloitettiin kyykkäämään tai istumaan ja levättiin kunnes tuli taas tasaminuutti täyteen.
Seuraava kierros piti sisällään 4 liikettä, jokaista 20 sekuntia ja 10 sekuntia taukoa.
1. Kyykkyhyppyjä
2. Linkkuveitsi
3. Askelkyykky
4. Vatsapito (istualteen kädet ja jalat ilmassa)

Jalat oli aika kuolleet tuon jälkeen, joten ilmotin pt:lle että oisko yläkroppapäivä :D Pidettiin sitten tunti pelkkää ylävartalotreeniä, sinänsä jännä kun ei olla koskaan keskitytty vain yhteen osaan. Alotettiin lämmittelyllä mittarimato + 10 punnerrusta + selkäveto 12 kertaa. Lämmittelysarjaa kolme kertaa. Tästä siirryttiin alataljasoutuun. Pistettiin muistaakseni 40 kg siihen ja 12 kertaa 4 sarjaa. Tästä mentiin penkkiin, toinen kerta ja harjoiteltiin lisää tekniikkaa. Penkin jälkeen kokeiltiin pitkästä aikaa ylätaljaa, mutta kapealla vastaotteella. Tässä vaiheessa rupesi hassusti kihelmöimään käsivartta ranteen ja kyynerpään välistä, ikään kuin olisi vetänyt suonta tai tullut elohiiri. Kuulemman ihan normaalia vetoliikkeissä. En saanut tuntumaan tätä selässä sitten millään, oli vain käsissä vaikka teinkin liikkeen ns. oikein! Viimeisenä liikkeenä tehtiin pystypunnerruksia laitteessa. Kuulemman näytti niin helpolta, että Pt:ni sanoi että anna mennä niin kauan kuin jaksaa. Sain 18 täyteen puhtaasti jonka jälkeen vielä 2 väärin (tuntui että kädet ei meinannut nousta enää milliäkään tässä vaiheessa joten sheikkasin ne ylös). Oli hassua kokeilla jotain tollasta äärimmilleen viemistä ja huomata että jaksaakin aika hyvin. Muutama kuukausi sitten olisin varmaan kuollut 10 toiston jälkeen.
Tärkeetä näissä kaikissa oli, että tehtiin vuorotellen vetäviä ja työntäviä liikkeitä niin ei tarvinnut koko aikaa puskea samaa liikettä ja olla kuollut (ja lihakset palautuu paremmin!).

Tänään olen nauttinut ansaittua lepopäivää ojentajat kipeänä. Vielä pitäisi lähteä kävelylle jotta tulisi viikon lenkitkin tehtyä....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Join a pole competition they said, it'll be fun they said

Ja niin se olikin!! Aamulla lähti suunta kohti Raumaa ja Walimon tankotanssikisoja. Eilen oli pakattu kasa eväitä ja kaikki tavarat kahtee...