keskiviikko 10. huhtikuuta 2019

It's all about calories... or is it?

Dieettiviikko nro 6 lähti käyntiin ja tuntuu kun aika ois menny tosi nopeesti! Tähän mennessä pudotettu n. 2 kg, mikä tällä hetkellä tuntuu vähältä, mutta oikeasti on puolet dieetin tavoitteesta.
Aamupaino siis 82.1 kg ja samoilla makroilla mennään kuin dieetin ihan alussa.

Rupesinkin pohtimaan, että miten nämä makrot oikeestaan lasketaan?
Rasva 55
Hh 150
P 150
N. 1700 kaloria näistä tulee.

Lähtöpaino oli 84kg.
Pt:ni mukaan aktiivisuus ja rasvaton kehonpaino vaikuttavat, kun lasketaan makroja. Viimeisimmän kehonkoostumuksen mukaan (syyskuu 2018) rasvaton kehonpainoni on ollut n. 53 kg.

Treeniohjelma.org -sivun mukaan proteiinia pitäisi päivittäin saada 1.6-3 g, riippuen tavoitteista ja urheilun määrästä.
Näillä makroilla näyttäisi siltä, että proteiinissa on käytetty 1.8 kerronnaista.
Rasvattoman painon suhteen kerroin on 2.8 g/painokilo.
Treeniohjelma.org-sivun mukaan joka aterialla olisi hyvä saada n. 30 g proteiinia. Tavallaan tämäkin iskee aika hyvin, 5 ateriaa ja 150 g proteiinia pitäisi saada.
Tavoitteeni näille 4 dieettiviikolle on saada tarpeeksi proteiinia. Se on aina vaikein.

Rasvasta puhutaan että 1 g per painokilo olisi hyvä. Tämä on aika simppeliä laskea itse, ei tarvitse kuin käydä vaa'alla ja tietää miten syödä rasvoja! Ainakin jos on normaalipainossa.... :D Dieetissä näyttää ihan järkevältä, että rasvan määrä on katsottu ns. rasvattoman painon suhteen. Sehän tässä on tavoitteena, päästä eroon rasvasta (taas ironista, että sitä pitää syödä).

Analyysissa jäljellä vielä itse polttoaine, eli hiilarit. Monilla nettisivuilla ohjeistetaan ensin laskemaan rasvan ja proteiinin määrä ja sitten täyttämään päivittäisen kulutuksen päärä hiilareilla. Kuulostaa ihan loogiselta. Hiilareista oon puhunu aiemminkin, mutta koska kaikki yleisesti rakastavat niitä, ei noista voi puhua liikaa.

Loppujen lopuksi kaikki on kiinni siitä, että ruoka on hyvää ja syömimen kivaa. Kunhan pyhittää herkkupäivät eikä varasta toisen lautaselta niin mieliteotkin on sallittuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Join a pole competition they said, it'll be fun they said

Ja niin se olikin!! Aamulla lähti suunta kohti Raumaa ja Walimon tankotanssikisoja. Eilen oli pakattu kasa eväitä ja kaikki tavarat kahtee...